Нема борбе за Јадар без борбе за Косово и Метохију



ема борбе за Јадар, ни за један други део Србије и српских земаља ако то није и борба за Косово и Метохију"







 
Oвих дана je, испред Сабора универзитетских професора, организације која већ неколико година активно ради на промоцији и заштити виталних националних интереса, Косово и Метохију обишла њен иницијатор и организатор, мр Гордана Кангрга-Микулић. Циљ доласка био је непосредно упознавање са актуелном ситуацијом која из дана у дан постаје све неповољнија по овдашње Србе као и да лично пружи сваки вид подршке преосталом српском народу.

Доносимо део разговора који је са њом водио независни српски новинар са КиМ, Иван Максимовић у коме се, између осталог, Гордана осврнула и на актуелне протесте против Рио Тинта упозоравајући да они морају да буду потпуни.

"Протести су заиста масовни међутим потпуно је неприхватљиво да се не говори о Косову и Метохији, да се не говори пре свега о велеиздаји, да се не говори о томе да српски народ на Косову и Метохији трпи прогон, терор... Више десетина Срба је затворено овог момента и (не помињати) то је у најмању руку потпуно ван сваког контекста. Просто, не може оваква једна борба да буде непомињана, да се не пружи подршка, да се не тражи заштита од државних органа, да учине нешто у заштиту сопственог народа а не да прате све оно што може да наштети српском народу" истиче мр Кангрга-Микулић.

Она сматра да је ово тренутак свеопштег буђења српског народа и свести о потпуној угрожености, чему сведочимо ових дана, управо тренутак када се мора истаћи и проблем који постоји на Косову и Метохији без чега не може да се води ни једна друга борба за било који део српске земље.

мр Гордана Кангрга - Микулић 

"Српски народ у овом моменту, када се покренуо, када је препознао да је буквално животни интерес угрожен у највећој мери, мора да зна да постоји обавеза према светињи Косову и Метохији, према народу који трпи јако пуно овде и, једноставно, морамо да пружамо подршку јер нема борбе за Јадар, ни за један други део Србије и српских земаља ако то није у призми Косова и Метохије и ако то није и борба за Косово и Метохију. Тако нешто не смемо себи ни да дозволимо и морамо да будемо у томе јединствени, да светиња буде пре свега оно што нам је идеја водиља у целој тој борби" опомиње Гордана позивајући на потпуно буђење свести српског народа, одлучну и потпуну борбу за најважније његове интересе у чијем су врху свакако Косово и Метохија.

Мр Гордана Кангрга-Микулић је још говорило о поражавујућим са једне, када се ради о односу државних власти, а охрабрујућим утисцима са друге стране, када је реч о држању и истрајности српског народа, на основу виђеног на КиМ током овог боравка. Све скупа недвосмислено позива на подршку у борби за Косово и Метохију коју српски народ у покрајини води живећи је а који је за водеће медије остаје просто "невидљив". Цео интервју биће ускоро објављен на веб-сајту www.ivanmaksimovic.com


Нема коментара

У припреми

У ПРИПРЕМИ:
Овде можете да пратите извештавање о догађајима на Косову и Метохији кроз текстове, фотографије, документарне филмове као и књиге које ће се поред општих тема бавити још и духовним и културним проблемима српског националног бића. Уопште, стварање и похрањивање документационе грађе од важности за српско колективно памћење, а од некога ко је рођен и ту живи, јесте сврха покретања овог веб-сајта.
  • Људске приче 57%
  • Поништавање заборава 82%
  • Шта се тренутно дешава 89%
  • Прећутано код других 64%