У Бриселу су на данашњи дан пре тачно девет година - 25. августа 2016. потписани споразуми између напредњачког режима, у чије име је наступао  тадашњи премијер Србије Александар Вучић, и представника албанских сепаратиста са Косова и Метохије у лику Исе Мустафе а у присуству Федерике Могерини која је политички представљала Европску унију.

У Бриселу су на данашњи дан пре тачно девет година - 25. августа 2016. потписани споразуми између напредњачког режима, у чије име је наступао  тадашњи премијер Србије Александар Вучић, и представника албанских сепаратиста са Косова и Метохије у лику Исе Мустафе а у присуству Федерике Могерини која је политички представљала Европску унију. #Бриселскиспоразум #Бриселскидијалог #КосовоиМетохија
Споразум је потписан на сточићу у неком ћошку као крајњи вид понижења Србије у процесу отимања Косова и Mетохије у чему је пресудну улогу одиграо пристанак Александра Вучића.


Споразуми који су на данашњи дан потписани под патронатом тадашње шефице европске дипломатије Федерике Могерини односили су се на оснивање такозване "Заједнице српских општина", енергетику, телекомуникације и мост на Ибру.

Оно што је важно за тзв. "ЗСО" јесте да се ради ообичном удружењу општине са српском већином односно удружењу које ће окупљати општине у којима су Срби већина али да ће то бити општине основа не по "законима" такозване "републике Косово" како је то зацртано планом мартија Ахтисарија који су одбациле и Савет безбедности Уједињених нација али још важније и Скупштина Србије резолуцијом усвојеном 14. фебруара 2007. године јер предвиђа конкретну независност Косова и Метохије супротно свим правним начелима.

После потписивања споразума, Вучић је истакао да ће Заједница српских општина имати широка овлашћења, да ће имати свог председника и потпредседника, одлучивати о здравству, школству, урбанистичком и руралном планирању, економском развоју, као и да ће моћи да се финансира из Србије без пореза, такси и царина. А у стварности она би требало да буде кровна организација која ће преостале активности и надлежности од виталног значаја за српски народ да подведе у оквире система косовских сепаратиста и под пуну њихову надлежност укључујући не само финансирање пројеката већ и личних примања. Једина важна функција коју ће "ЗСО" вршити, уколико будемо те несреће да се икада оснује, јесте да ће бити параван за тоталну и коначно велеиздају Косова и Метохије.





Уосталом, то је објаснио и Иса Мустафа рекавши да су сви споразуми "у складу са уставом и законима Kосова, да ће ЗСО имати подршку и да ће сарађивати са Владом Србије, али да неће имати никаква извршна овлашћења што је најпрецизнији опис тог удружења које су најоштрије критиковале све родољубиве организације Срба са КиМ.

Тадашњи директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић изјавио је да је резултат те рунде преговора Београда и Приштине у Бриселу 5:0 за Србију, а да је уз четири потписана споразума, пети тријумф подршка за отварање преговарачких поглавља.

"Kада спортским жаргоном кажем да је резултат 5:0 за Србију, мислим на четири спрозума (који су вечерас потписани у Бриселу) и пети поен - чињеницу да ће Србија коначно сигурно добити неоупоредиво већу подршку за евроинтеграције, укључујући и отварање поглавља", рекао је Ђурић за ТВ Б92.

Од тада до данас на Косову и Метохији Вучић је укинуо правосуђе а судије су "интегрисане" у илегални и интересима Србије непријатељски настројен систем косовских Албанаца што представља врхунски облик велеиздаје. Осим тога предата су и сва јавна предузећа, телекомуникације, позивни број, водовод (језеро Газиводе), електроенергетски систем, инфраструктура, пошту, железница, правосуђе, земљишне књиге, порески и монетарни систем (укидање динара), регистарске таблице, пасоше, личне карте, документа, прихватио чланство Албанаца са Kосова и Метохије у међународним институцијама... док је раније прихватио укидање цивилне заштите, предао полицију, царину и царинске прелазе, омогућио стварање границе према Србији, учешће "Српске листе" у сепаратистичкој власти која је, између осталог, допринела додели пензија ветеранима терористичке "УЋК", демаркациј угранице према Црној Гори и знад свега оснивање Војске Косова која је непрестана претња српско мстановништву. невероватно је и то да је потписавши Вашингтонски споразум створио легитмне услове за међусобно признање Израела и Албанаца са Kосова и Метохије.




Како је присуство "Српске листе" властима косовских Албанаца коначно дало пуни легитмитет који нису могли да остваре ранијим бојкотом Срба, они су постали непотребни па је и ту "Српска листа" преваром руковођњеном из Београда припомогла напуштањем квази-институција на КиМ где су Срби у тзв. "Косовској полицији" како-тако пружали сигурнији осећај. Из цивилне администрације изашли су у знак протеста што је само омогућило косовским Албанцима да заузму и узурпирају буквално све институције па да псотигнуто и оно незамисливо, да успоставе своју етничку власт у срединама 100% насељеним Србима. Све то догодил осе након што су на превару, опет "Српске листе" а противно вољи српског народа, барикаде уклоњене а албански специјалци остали у базама и на положајима са којих у потпуности контролишу стање на терену одакле Србе држе под невидљивом али тоталном опсадом. 

Водеће фирме попут МТС-а и ЕПС-а на КиМ су регистровале "ћерке фирме" у оквиру система косовских Албанаца чиме је Србија постала клијент и гост на својој територији.

Директни кривци за оно што се данас догађа на Косову и Метохији
Све у свему, споразуме потписане у Бриселу карактериш једна ствар - страна коју представља Александар Вучић испунила је апсолутно све захтеве и извршила поптуну егзекуцију српске државе на Косову и Метохији док косовски сепаратисти нису испунили ни оно што њима иде у корист ако то садржи мрву макар и привидне користи за Србе што сматрају врховним поразом а у чему наилазе на несхавтљиву предусретљивост и потчињеност Александра Вучића.  

Ни један од до сада потписаних споразума у оквиру Бриселског дијалога који је започет 2011. године, нису били представљени јавности већ се о њима закључује тек по њиховом спровођењу а на основу катастрофалних и крајње погубних резултата по Србе. Разлог лежи у чињеници да су сви ти споразуми најдубље противни Уставу Републике Србије и њеним законима и представљају облик најтеже велеиздаје у читавој српској историји по којој ће Александар Вучић остати упамћен као њен предводник и главни починилац, односно врховни велеиздајник.

Текст је допуњен у односу на оригинални
који је писан за интернет портал Косовска истина







Нема коментара

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА РЕДОВНА ОБАВЕШТЕЊА НА ВАШУ Е-АДРЕСУ
Име
И-мејл адреса *

У припреми

У ПРИПРЕМИ:
Овде можете да пратите извештавање о догађајима на Косову и Метохији кроз текстове, фотографије, документарне филмове као и књиге које ће се поред општих тема бавити још и духовним и културним проблемима српског националног бића. Уопште, стварање и похрањивање документационе грађе од важности за српско колективно памћење, а од некога ко је рођен и ту живи, јесте сврха покретања овог веб-сајта.
  • Људске приче 57%
  • Поништавање заборава 82%
  • Шта се тренутно дешава 89%
  • Прећутано код других 64%