Зашто овај веб-сајт, шта је његова сврха?


На унутрашњи осећај обавезе да се супротставим безмало потпуном недостатку објективног, реалног и истинитог, у извештавању домаћих али и страних медија о догађајима на Косову и Метохији, одговорио сам како сам најбоље умео - фотографијом и текстовима у којима сам већ раније стекао завидно професионално искуство.

Разлози за покретање веб-сајта новинара Ивана максимовића са Косова и Метохије




Чинило се да је сарадња са интернет-порталима и новинама које су биле спремне и вољне да објаве оно што имам да кажем (а која се овим свакако не прекида у потпуности), била довољна. У извесној мери и јесте али је то истовремено значајно утицало и успорило, па и блокирало, све на чему сам самостално радио. Уз то, највећи недостатак свежих вести и обрађивања дневно-политичких тема јесте њихова тек тренутна актуелност а све ово време било је неопходно радити на ономе што има трајну вредност, што представља документ, сведочење. Због тога ми је лични веб-сајт једноставно неопходан. Идеја о томе је активна барем последњих 5 или 6 година, иако је и старија, али је одлагана пре свега јер не спадам у људе који могу да поднесу самопромоцију чак ни на овај начин, када су у свему најмање они сами важни.

На крају се, као што видимо, десило. Циљ овог веб-сајта јесте да представља збир свега онога чему сам као новинар посвећен већ преко 15 година, да буде аутентичан и уистину, а не тек фразеолошки како је то случај у водећим медијима, независан извор информација о Косову и Метохији.

Преношење догађаја кроз текстуални садржај различитих жанрова и формата, затим кроз документарне филмове као и књиге, о којима ћете ускоро моћи више да сазнате, а које се поред ових тема баве још и духовним и културним проблемима српског националног бића, и уопште стварање, прикупљање и похрањивање документационе грађе јесу од огромне важности за српско колективно памћење. На томе тренутно нико не ради предано, систематски и организовано па ни ја не гајим заблуду да ћу моћи да исправим и надоместим посао којим би озбиљне институције морале и једине могле адекватно да се баве али свакако могу да дам свој допринос. Такође, пружање личног погледа на свеукупна дешавања кроз очи некога ко је рођен и живи на Косову и Метохији а изван је страначких, идеолошких, материјалних и било каквих других интересних сфера, свакако јесте драгоцено и све то јесте сврха покретања веб-сајта www.ivanmaksimovic.com

Нема коментара

У припреми

У ПРИПРЕМИ:
Овде можете да пратите извештавање о догађајима на Косову и Метохији кроз текстове, фотографије, документарне филмове као и књиге које ће се поред општих тема бавити још и духовним и културним проблемима српског националног бића. Уопште, стварање и похрањивање документационе грађе од важности за српско колективно памћење, а од некога ко је рођен и ту живи, јесте сврха покретања овог веб-сајта.
  • Људске приче 57%
  • Поништавање заборава 82%
  • Шта се тренутно дешава 89%
  • Прећутано код других 64%